Facebook
Twitter

Restaurant - Jachthaven - Terras

2e plaats AD Terrassentrofee 2018

2e plaats AD Terrassentrofee 2018

Bron: https://www.ad.nl/rotterdam/fijn-relaxen-aan-de-rotte~a0f86fa9/

Fijn relaxen aan de Rotte

TERRASSENTROFEE Terwijl wielrenners voorbij scheuren op de Rottedijk, geniet een gemêleerd publiek op het terras van restaurant Meerenbos van een hapje en een drankje. Worden die snel en accuraat geserveerd?

Tijdens een zwoele zomeravond aan de Rotte, op het terras van restaurant Meerenbos, noteren we één smetje: de kelner pakt ons biertje met zijn vingers aan de bovenkant van het glas beet, precies op de plek waar wij onze lippen tegenaan drukken.

Toch mogen we blij zijn dat er nog plek vrij is in deze zaak, geopend op 30 april 1983. Het terras, zowel op de steiger aan de Rotte als aan de restaurantzijde, met daartussen de Rottedijk, zit tjokvol. We nemen plaats op een loungebank, met een biertje in de hand, wachtend op een tafeltje. Bij voorkeur aan de Rotte.

Dat terras aan die kleine jachthaven van Bleiswijk is een van de fijnste plekken die uw terrassentester deze zomer aantreft. Een echte hot-spot met een gemêleerd publiek: oma’s met rollator, jonge gezinnen, getatoeëerde mannen met hippe zonnebrillen en chique dames met dure handtasjes.

Piepjong

Het personeel is piepjong, maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit en service. We zien nauwelijks vieze vaat en lege glazen op de eenvoudige tafels, omringd door stoelen van gevlochten riet.

Louter tevreden gezichten dus op dit terras in Bleiswijk, waar intussen een tafel voor ons is vrijgekomen. Een vlotte serveerster, studente voeding en diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, brengt ons naar de andere kant van de Rottedijk en wijst ons er lachend op dat de bestelde gefrituurde calamares niet bepaald gezond zijn.

Wel lekker trouwens. Nog maar een biertje erbij, al is het alleen om die malle serveerster te plagen. Aan haar collega vragen we of er nog streekbiertjes op de kaart staan. ,,Jazeker”, zegt ze. ,,De Mort Subite witte lambic, een witbier uit Bleiswijk.” Pardon? Dit speciaalbier komt toch echt uit het Belgische Kobbegem!? Het is haar vergeven.

Als de serveerster vanuit het restaurant met een vol dienblad, met onder meer ons ‘streekbiertje’, de Rottedijk oversteekt, bidden we dat ze niet wordt geschept door een van de wielrenners, die in groten getale voorbij scheuren. ,,Dat is mij nog nooit overkomen”, vertelt ze. ,,Maar laatst is er wel een kind aangereden. Met dat jongetje is het goed gekomen, maar die wielrenner kreeg het hele terras achter zich aan.”

Visje

Gelukkig bestaan er verstandige fietsers, die op tijd afremmen, afstappen en lekker op het terras van restaurant Meerenbos gaan zitten. Er schuiven ook pelotons aan voor een uitgebreid diner. Voor een in de pan gebakken visje bijvoorbeeld, of een mals stukje kipsaté en een portie spareribs met frites. Dit alles in no-time bereid door zes man in de keuken en rap geserveerd door het hardwerkende personeel. Er is geen lunchkaart, maar er zijn wel borrelhapjes.

Op het terras staan flessen zonnebrand voor de bezoekers: typerend voor de gastgerichtheid van deze 35 jaar oude horecazaak, die is gehuisvest in zo’n typisch jaren 80 pand van witte bakstenen. De inrichting oogt ook uit die tijd.

Een make-over zou geen kwaad kunnen, maar echt noodzakelijk is dat niet. Mensen komen toch wel naar kwaliteitszaken als deze.

Eindscore  8,5

 

Beoordeling

Sfeer/uitzicht: 8,5
Comfort: 9,0
Bediening: 9,5
Eten/drank: 8,5
Prijs: 7,5
Toegankelijkheid: 7,0